Ditt Navn
Mine ord

  • 01.03.2016, 21:49

Psyke er en rar ting. Eller sånn jeg liker å kalle det; å være psyk. Du er teknisk sett syk inne i hode ditt. Ingen ser det, og veldig får forstår det, selv om det gjør minst like vondt som å brekke et ben. Jeg har vært psyk i ca. 6 år. Jeg sier ca. fordi jeg vet ikke når det startet. Det eneste jeg vet er at det er 6 år siden jeg kuttet mitt første kutt. Jeg påføre meg selv smerte fordi jeg selv ikke klarte å takle smertene inne i kroppen min. Da var jeg 12 år. Tankene, smertene og de søvnløse nettene har vært der så mye lenger. Nesten så lenge jeg kan huske. Jeg husker enda da jeg bare var et lite barn, jeg prøvde å kvele meg selv. Prøvde å ta mitt eget liv. Uten noen spesifikk grunn. Jeg tenkte bare at verden hadde vært et bedre sted uten meg. At jeg var verdiløs, og at en jente fra eller til ikke spilte noen rolle. Da var jeg bare 9 år.

Det er så mange og så mye jeg kan skylde på. Som har gjort at jeg er som jeg er. Som har gjort meg psyk. Men for å være helt ærlig så vet jeg ikke hva grunnen er lenger. Hvorfor jeg har det sånn jeg har det. Hvorfor jeg psyk? Hvorfor jeg har vært det så lenge og ikke blir frisk. Hvorfor jeg ikke klarer å takle følelser på en normal måte som et normalt menneske. Hvorfor humøret mitt svinger så mye at det er vanskelig å være med andre. Vanskelig å være meg selv. Vet jeg i hele tatt hvem jeg faktisk er? Hvordan er egentlig en frisk Ann-Helèn? Jeg har levd i det mørke og det skumle alt for lenge til i dag å vite hvordan jeg er som frisk. Hvis jeg i det hele tatt kan kalle det frisk. Jeg har hatt oppturer på noen måneder før helvete har braket løst igjen og jeg har falt sammen. Enda en gang. Har jeg vært frisk? Eller har jeg bare hatt en bra periode?

Tenk om jeg aldri blir frisk? Eller tenk om jeg er helt annerledes som frisk? Tenk om jeg er en helt annen person som ingen kjenner igjen fordi de bare har kjent den psyke Ann-Helèn. Hvordan kommer jeg til å være den dagen jeg er frisk. Hvordan kommer jeg til å være den dagen jeg klarer å takle følelser? For jo, jeg skal bli frisk. Ikke vet jeg når. Ikke vet jeg om det er om 1. eller 15. år. Men frisk, det skal jeg bli.

En dag vil jeg skrive en bok. En bok om min psyke, Om hvordan det er å være psykisk syk. Hvor jævlig en depresjon kan være, eller selvmordstanker. Eller hvorfor jeg sliter med selvskading, og hvorfor det å skade meg selv er en trøst inni alt det onde og vonde. Jeg vil skrive en bok så andre kan forstå. Ikke bare mennesker som er uvitende og ikke forstår seg på de som er psykisk syke; men også til familie og venner som har stått på sidelinjen i så mange år mens jeg prøvd å kjempe min egen kamp om å overleve. Jeg vil skrive en bok som kan hjelpe de som sliter. Jeg vil være tilstede når noen virkelig trenger det, selv om det bare er i svarthvitt på et stykke papir. Jeg vil dele min kunnskap og mine tanker. Jeg vil fortelle om hvordan jeg gang på gang klarte å heve meg over all onskapen som herjet inne i meg, hvordan jeg klarte og reise meg når alt gikk i mot meg. Men viktigst av alt, jeg vil fortelle om hvordan jeg ble frisk.


  • Publisert i hverdag
  • Hallo! Jeg heter Ann-Helèn, er 18 år og kommer fra Lundersætra, men akkurat nå bor på Roverud. Bloggen min består av alt mulig rart, trening, mote, sminke, youtube, bilder og masse mer. Kommenter gjerne :)    Arkiv


    Bloggdesign av    hits